Coaching

Bij de start van mijn bedrijf heb ik hulp gehad van een business coach. En ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat eerst eigenlijk helemaal niet nodig vond. Ik vond dat ik zelf mijn weg wel kon vinden in de wereld van de startende ondernemer. Maar omdat ik na een tijdje nog steeds duizend ideeën had, en geen idee waar en hoe ik echt moest gaan beginnen, ben ik toch maar op zoek gegaan naar iemand die mij kon adviseren en op weg kon helpen.

De eerste gesprekken gingen vooral over mijzelf. Wie ben ik, wat wil ik en wat vind ik belangrijk? En als ik iets lastig vind dan is het wel praten over mezelf. Gelukkig gingen we snel verder met het praktisch vormgeven van VP.A. en wat mijn visie & doelstellingen waren. Het bedrijf beginnen was zo geregeld, maar het écht aan de slag gaan vond ik toch wat moeilijker. En dan moest ik ook nog doelen gaan formuleren… Ahhh!!!

Gelukkig heb ik doorgezet en halverwege het traject lag er dan toch een heus business plan op tafel. Compleet met missie, visie en korte- & langetermijndoelstellingen. En ik kan zeggen dat ik die waarden nog steeds nastreef. Virtueel werken, anderen ontzorgen en daarnaast genoeg vrijheid behouden.

Ik ben in mijn dienstverlening ook steeds meer naar mijn echte ik gegroeid. Ik werk nu op de manier die ik prettig vind. Dat heeft mijn coach mij destijds goed ingeprent; blijf bij jezelf en volg je gevoel.

Ik kan dus iedereen aanraden om een coach in de arm te nemen. Is het niet bij de start van je bedrijf, dan wel op een later moment. Zodat je niet alleen in je bedrijf werkt, maar ook aan je bedrijf blijft werken.

Het enige echte offline exemplaar van mijn business plan!