Dromen

Ik ben altijd al een (dag)dromer geweest. En één van die dromen was om ooit ondernemer te worden. Ik had alleen nooit gedacht dat ik als Virtual Assistant zou gaan werken (omdat dat beroep vroeger nog niet bestond), maar meer dat ik een eigen horecagelegenheid zou openen. Iets in de trant van een koffiecafé. Gewoon omdat ik gek ben op koffie en een eigen café mij ontzettend romantisch leek.

Maar na een studie hospitality en meerdere banen & bijbanen in de horeca weet ik inmiddels dat dat niet mijn roeping is. Gelukkig kwam ik daar dus op tijd achter. Maar wat dan wel mijn (ondernemers)droom was, dat wist ik toen nog niet. Eén ding wist ik in ieder geval wel zeker; het moest iets worden waarbij ik nog meer van mijn vrijheid kon gaan genieten.

Dus toen ik in 2008 mijn baan kwijtraakte en met geen mogelijkheid op korte termijn iets nieuws kon vinden, borrelde toch weer die ondernemersdroom op. Wat had ik nu nog te verliezen? Juist… helemaal niets! Dus toen het idee van VA zich uiteindelijk aandiende ben ik onervaren, maar wel met heel veel enthousiasme, aan de slag gegaan.

En inmiddels mag ik toch wel concluderen dat mijn droom werkelijkheid is geworden. Ik ben alweer acht jaar voor mezelf aan de slag, ervaar iedere dag mijn vrijheid, heb leuke werkzaamheden & opdrachtgevers en houd ook nog eens voldoende vrije tijd over om leuke dingen te doen.

Mijn advies is daarom ook: droom, stel doelen en ga gewoon doen!

Dromen

Mooi (dag)droomplekje @Wilhelminapark Breda