Focus

Een eigenschap waar ik de ene keer heel goed in ben en de andere keer totaal niet. Bij mij heeft het er in ieder geval mede voor gezorgd dat ik voor mezelf ben gaan werken. Ik ben namelijk nogal snel afgeleid op het werk. Herkenbaar?

Voorheen heb ik weleens in zo’n kantoortuin gewerkt waar je met 30 andere collega’s in één ruimte zit en je alles constant door elkaar hoort. Je wilt werken… maar de telefoon gaat, collega’s staan aan je bureau met vragen en je moet ook nog eens de toegangspoort en de intercom van de parkeerkelder bedienen. Wie komt er dan nog toe aan ‘gewoon’ werken? Nou, ik niet!

Nu ik thuis werk heb geen last meer van al die afleidingen. Ik krijg veel meer gedaan in veel minder tijd doordat ik mij nu écht kan focussen op één taak. Als ik niet gestoord wil worden gaat de telefoon op stil en zet ik alle andere verleidingen van het thuiswerken, zoals het huishouden of tussendoor boodschappen doen, uit mijn hoofd.

Maar ook in mijn privéleven lukt het me vrij goed. Vooral tijdens mijn hobby hardlopen komt die focus goed van pas. Heerlijk vind ik het; kilometers maken, gedachten goed door laten waaien en ook nog eens gezond & fit blijven. En bij een wedstrijd ben ik pas echt ‘fully focused’ (op de finish), dat zie je wel op de foto. Want met de juiste Focus & Mindset kun je veel bereiken. Zowel in je werk als in je privéleven.

Focus

Fully focused bij hardloopwedstrijd