Good vibes

Op dit moment ben ik in een periode in mijn leven dat alles goed gaat. Privé is alles op de rit; ik ben gelukkig, gezond, heb weinig stress, een fijne relatie, een heerlijk huis en doe veel leuke dingen. Maar er is een tijd geweest dat dat niet het geval was…

De tijd zelf heeft daarin veel voor mij gedaan. Ik ben mezelf beter gaan leren kennen, heb het verleden achter me gelaten, ontdekt wat mij blij maakt, en ben daar naar gaan leven. Met als resultaat, dat voor mijn gevoel, het geluk als bijna vanzelf naar mij toekomt nu 🙂

Vorig jaar om deze tijd was dat zakelijk gezien wel anders. Een grote klant zei na acht jaar onze samenwerking op. Dat lag gelukkig niet aan mij; het bedrijf was te groot gegroeid en de directeur had behoefte aan een persoonlijke assistente bij hem op kantoor. En dat is dus de grens waar mijn dienstverlening ophoudt, en dat is prima. Maar toch; ineens moest ik een flink aantal uren gaan opvullen met nieuwe opdrachtgevers. En die waren nog niet zo snel gevonden.

Eerst schoot ik in paniek, want minder uren betekent minder inkomsten, terwijl je financiële verplichtingen gewoon doorlopen. Het risico van zzp’er zijn. Maar ik heb mezelf snel kunnen herpakken. Ik dacht; nu kan ik mijn horizon opnieuw verbreden, en op zoek gaan naar klanten en werkzaamheden die echt bij mij passen. En al vrij snel diende zich een hele leuke nieuwe opdrachtgever aan waarmee het goed klikte. Daarna volgden er nog twee, en op dit moment ben ik aan het opstarten met nog een nieuwe opdrachtgever. En zo is mijn werkweek alweer zo goed als vol.

Ik geniet volop van de good vibes die de nieuwe klanten en het werk mij geven. Alles gaat weer de goede kant uit en dat stemt positief. En omdat ik weet hoe het is als het slechter gaat, geniet ik nog meer van dit goede gevoel.

🙂