Online werkzaamheden uitbesteden

Het fijne aan eigen baas zijn is dat je zelf je werkzaamheden kunt bepalen. En als Virtual Assistant kun je alle kanten uit. Want het woord assistant geeft het eigenlijk al aan; als assistente kun je op vele vlakken ondersteuning bieden. Secretariële ondersteuning, marketing ondersteuning, technische ondersteuning of social media ondersteuning. Het is maar net waar jouw talenten liggen.

Toen ik net begon met VP.A. heb ik mij voornamelijk gericht op de persoonlijke secretariële ondersteuning. Een personal assistant, maar dan op afstand. Maar al gauw merkte ik dat het werken voor meerdere klanten tegelijk op dit vlak niet haalbaar was. Althans, niet voor mij. Het was te druk, het liep teveel door elkaar en leverde teveel stress op. Daarom ben ik mij, in een later stadium, meer gaan focussen op de administratieve kant. Ik doe nu veel meer werkzaamheden die tijdsonafhankelijk zijn.

In het begin is het zoeken naar welke werkzaamheden bij je passen. Ik had ook niet echt een referentiekader want toen ik begon was het begrip Virtual Assistants überhaupt nog bijna niet bekend. Er waren slechts een handjevol mensen die dergelijke ondersteuning boden. Ik heb mij daarom de afgelopen jaren ingezet om de VA, en al haar werkzaamheden, meer onder de aandacht te brengen. En volgens mij is dat best aardig gelukt…

Tegenwoordig, in dit internettijdperk, zijn er VA’s in overvloed. En kun je voor elk type uit te besteden werk wel iemand vinden. Als opdrachtgever kun je hiervoor terecht bij een bemiddelingsbureau of je kunt een zzp’er inschakelen.

En wil je de samenwerking echt tot een succes maken? Dan is een juiste mindset onontbeerlijk. Want online uitbesteden draait, meer nog dan bij gewoon samenwerken, om wederzijds vertrouwen. Dus heb je uiteindelijk je match gevonden, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak, dan is het voor jullie beiden een win-winsituatie.

Online Werkzaamheden Uitbesteden