Practice what you preach

Een goed gezegde al zeg ik het zelf; practice what you preach… Maar wat verkondig ik eigenlijk? Nou, door met mij te werken houd je meer tijd over voor zaken die echt belangrijk zijn staat er op mijn website te lezen. Ik ondersteun je op administratief/secretarieel gebied. En ik moet zeggen dat ik dat voor mijzelf ook aardig onder de knie heb hoor!

Ik ben van nature namelijk een goed georganiseerd persoon. Ik houd van rust, ritme en regelmaat. Mijn zaken zijn eigenlijk altijd goed op orde. Alles is op tijd geregeld en het liefste laat ik niets aan het toeval over. Klinkt saai, maar voor mij geeft het rust. Ik kan niet goed tegen stress. Daarom is het werken voor mezelf ook zo prettig, ik kan zelf de touwtjes in handen houden. En doordat ik weet wat ik wil lukt dat nu ook. Maar dat was vroeger nog weleens anders…

Toen had ik weinig tijd, veel stress en voelde ik mij niet gelukkig. Na een lang traject weet ik nu eindelijk wat echt belangrijk voor mij is. En handel ik daar ook naar. Dat kostte weliswaar wat moeite, en voelde voorheen absoluut niet als het juiste, maar toen was ik ook nog heel erg bezig met wat andere mensen van mij vinden en hoe het ‘hoort’ te zijn. Door dat los te laten is mijn leven nu een stuk overzichtelijker geworden.

En willen we dat niet allemaal?! Een gelukkig leven waarbij we zelf de regie in handen houden. En dat je doet wat je verkondigd; zowel zakelijk als privé? Want door ondersteuning te zoeken (op welk vlak dan ook) houd je meer tijd over om te doen wat je moet/wilt doen.

Dan ben jij bijvoorbeeld straks die coach die niet alleen anderen op het juiste pad helpt, maar ook voor zichzelf alles op orde heeft. Of ben jij niet alleen op het werk een goede manager, maar heb je thuis ook alles onder controle.

En door te doen wat je zegt schep je vertrouwen. Mensen zullen je geloven en kloppen eerder bij je aan. Juist door te doen waar je goed in bent, word je niet alleen zelf gelukkiger van, maar je kunt anderen er ook mee helpen. En het gaat je waarschijnlijk ook nog gemakkelijker af. Ik zeg win-win!