Pyjama Party

Gek genoeg krijg ik nog steeds weleens de vraag of ik in pyjama achter de computer werk… Ik denk dat dat komt doordat ik zelfstandig ondernemer ben, maar dan wel eentje zonder personeel. En zzp’ers kunnen doen en laten wat ze willen zonder met iemand rekening te hoeven houden. Toch? En als je daarbij ook nog eens thuiswerkt dan lijkt de optelsom al gauw; in pyjama aan de keukentafel aan het werk (of iets wat daarop lijkt). Want waarom zou je jezelf aankleden als je toch de deur niet uit hoeft?

Nou, ik kan je vertellen dat de keren dat ik in pyjama of joggingbroek achter mijn computer zat op één hand te tellen zijn. Die enkele keer dat het gebeurt ben ik ziek en sleep ik mezelf vanuit bed naar mijn computer. En juist dan vind ik het wel geoorloofd. Want als ik in loondienst was geweest had ik mezelf ziek gemeld en was ik in bed gebleven. Maar als ondernemer is elke dag dat je niet werkt er een dat je geen geld verdient, dus ga je ziek of niet, gewoon aan het werk.

Bovendien vind ik het veel fijner om aangekleed en wel aan het werk te zijn. Anders voelt het voor mij gewoon niet als werk. Zou ik in mijn pyjama zitten, dan voelt dat toch een stuk minder serieus.

Neemt niet weg dat ik gek ben op pyjama’s, joggingbroeken en ochtendjassen. Maar die zijn voor ná het werk. Dan nestel ik mij graag op de bank inclusief deken en pantoffels. Want dat is het heerlijke aan mijn werk; de reistijd voor woon-werkverkeer is namelijk nul. Mijn kantoor zit in huis en daarom heb ik elke avond extra veel tijd voor gezelligheid én een heuse Pyjama Party.

Pyjama Party Pantoffels

Mijn heerlijke pantoffels voor thuis