Social media search

Ik weet nog goed dat toen ik net met mijn bedrijf begon, ik het heel belangrijk vond om overal op social media zichtbaar te zijn. Ik wilde in eerste instantie vooral VP.A. promoten, maar daarnaast vond ik het ook ontzettend leuk om allerlei content te bedenken. Dus zo ging ik gelijk op LinkedIn, Twitter en Facebook.

Lang heb ik het alleen niet volgehouden. Ik werd namelijk veel teveel afgeleid door alle andere berichten. En in gesprek komen met ‘mogelijk nieuwe klanten’ bleek ook knap lastig. Tel daar dan nog elke dag content bedenken bij op. Nou, dan weet je het wel; ik was er (te)veel tijd mee kwijt. En of het me echts iets opleverde? Niet direct… Behalve het gevoel van constant iets te missen als ik niet online was.

Na verloop van tijd had ik het daarom ook wel gehad met social media. Twitter heb ik langzaamaan dood laten bloeden en ook mijn Facebook Fanpage heb ik opgedoekt. En ik ben er blij mee! Het scheelt een hoop tijd en ik heb niet meer zo’n onrustig gevoel. Alleen LinkedIn heb ik aangehouden omdat ik dat een goed zakelijk en informatief netwerk vind. Ik gebruik het bijvoorbeeld vaak als social media search tool als ik andere mensen wil opzoeken. En vice versa natuurlijk, zodat jullie mij ook online kunnen natrekken.

Ik houd het graag overzichtelijk en focus me liever op één ding tegelijk. LinkedIn dus. Privé idem. Daar gebruik ik voornamelijk Facebook, maar dan meer voor het bijhouden van nieuws en evenementen. En natuurlijk om af en toe te checken wat familie & vrienden aan het doen zijn. Ik ben en blijf namelijk een nieuwsgierigaagje 😉