Thank you 2018

Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste blog schreef. En waarom? Simpelweg omdat het werk het van mij overnam. Er kwamen nieuwe klanten bij met nieuwe werkzaamheden, er waren bestaande klanten met nieuwe werkzaamheden, nieuwe klanten die toch weer stopte en er was een vaste klant waarvan de jarenlange samenwerking ook stopte.

Dus het was me het jaar wel. En nu het einde ervan in zicht komt, blik ik graag nog even terug. Gewoon een kleine reflectie en een herinnering aan hoe ik dit jaar ervaren heb. En het gevoel dat 2018 mij geeft, hoe cliché het ook klinkt, is dankbaarheid.

Dankbaar dat ik zzp’er kan en mag zijn. Zelfs nu, na bijna tien jaar als zelfstandige te werken, geniet ik nog elke dag van mijn werk. Maar bovenal van de vrijheid die het me geeft. En de fijne klanten waarmee ik samenwerk.

Begin dit jaar kwam er een einde aan een samenwerking van acht jaar. Met dit bedrijf ben ik gegroeid naar wat VP.A. nu is. Ik kwam er via die samenwerking gaandeweg achter wat ik leuk vond om te doen qua werkzaamheden, maar ook wat niet. Mede daardoor kan ik nu nog beter aan mijn klanten uitleggen hoe mijn dienstverlening in elkaar steekt. Ik weet nu wat ik wil, hoe ik het wil, en zoek daar mijn klantenkring omheen.

Ook de werkverdeling heb ik goed op orde en daardoor is werk en privé goed in balans. Dat geeft mij een fijn en gerust gevoel. Al zal ik nooit helemaal kunnen wennen aan de onzekerheid die je als zzp’er nu eenmaal ook ervaart…

En dan nog zo’n mooi en dankbaar moment! Onlangs ontving ik een handgeschreven kaartje van een van mijn opdrachtgevers. Er stond op hoe blij hij is met onze samenwerking en dat hij door mijn ondersteuning alle bordjes draaiende kan houden. Superleuk om te lezen, daar doe je het voor!

Tja, en dan staat nu 2019 al bijna voor de deur. Wat gaat het aankomende jaar mij brengen? Ach, ik zie het wel… Maar als het net zo’n jaar wordt als 2018 dan teken ik ervoor!

Here’s to 2018: thank you! You treated me well <3